Menekşeyi Yaprağından Çoğaltma Resimli Anlatım
- Afrika menekşesi konusunda acemi biri olarak gerek forumdaki dostlarımda gerekse yabancı sitelerden edindiğim bilgiler doğrultusunda bir deneme yapmaya karar verdim. Bu başlık altında da gelişmeleri fotoğraflarla paylaşmak istedim. 27 Mart günü Aynı anaçtan aldığım 4 çeliği 4 farklı şekilde köklendirmeye aldım..
- İlk olarak birçoğumuzun bildiği suda bekleterek köklendirmeyi denedim… Koyu renk pet bardağa çeşmesuyu+oksijenli su doldurup ağzını alüminyum folyo ile kapadım ve çeliği minik delikten su ile temas ettirdim.
- Daha sonra sitemizden A-Emel arkadaşımın yardımıyla poşet içerisinde köklendirmeyi denedim… Kilitli poşete bir torf+kestane toprağı ekleyip çeliği yerleştirdim, biraz su+oksijenlisu spreyledim ve poşetin ağzını kapadım.
- Üçüncü sıramızda yine birçoğumuzun denediği torfta köklendirmeyi denedim… 2 ölçü torf 2 ölçü kestane toprağı ve 1 ölçü perlit karışımını pet bardağa doldurup çeliği diktim. Yine su+oksijenli su ile suladım.
- Son olarak yine A-Emel arkadaşımın önerdiği yabancı bir forumda gördüğüm yosunla köklendirmeyi denedim… Elimde bulunan kuru Sphagnum yosununu çok ince kıydım ve önceden suda beklettim(Suyu iyice çekmesi için). Daha sonra pet bardağa doldurarak çeliği diktim. Çok az normal su ile suladım.
- 4 çelik te batı cephesi ve öğleden günbatımına kadar günışığı alan odadalar ancak üzerlerine direkt güneş ışığı gelmiyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ